9 Απρ 2013

Τα δίνουν όλα γιατί ο Δήμος Θήρας δεν θέλει ευθύνες,

Περί ιδιωτικοποιήσεων των Δημοτικών Υπηρεσιών Θήρας
Προς τον Δήμαρχο Θήρας και την αυλή του.
Κ Δήμαρχε προ ημερών τα μεσάνυχτα και για δύο συνεχόμενες ημέρες συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας δούλευε σε αντίξοες εργασιακές και καιρικές συνθήκες , για την αποκατάσταση βλάβης του δικτύου νερού

απέναντι από το Λιμεναρχείο Θήρας.
Χωρίς σχέδια των τεχνικών υπηρεσιών (γιατί τα συγκεκριμένα σχεδιάστηκαν πάνω σε λαδόκολες) οι άνθρωποι αυτοί διορθώνουν τις ζημιές και αντικαθιστούν το πεπαλαιομένο δίκτυο του νερού. Φανταστείτε αυτή η υπηρεσία να πουληθεί και να δωθεί σε ιδιώτη τι έχει να γίνει.
Θα μου πεις γιατί τα λέω αυτά.
Το λέω αυτό διότι φοβάμαι (και εύχομαι να βγω ψεύτης) ότι ετοιμάζεστε, όχι εσείς από μόνος σας αλλά σε συνεργασία με την κυβέρνηση που υπηρετείτε και αντιπροσωπεύετε ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο , να δώσετε πάλι στα κρυφά , όπως κάνατε με την διαχείρηση των σκουπιδιών, και τα νερά του τόπου μας και τις εγκαταστάσεις αυτών που εμείς οι δημότες τα έχουμε πληρώσει μέσα από λογαριασμούς και χαράτσια.
Τα λέω γιατί ορισμένα πράγματα σε μια κοινωνία , έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία των δημοτικών και κρατικών υπηρεσίων ακόμα και όταν οι συνθήκες για κάποιο λόγο δεν το επιτρέπουν (τεχνικές, μισθολογικές, καιρικές κλπ) . ΕΔΩ το φιλότιμο και η ευαισθησία αυτών των ανθρώπων της κοινωνίας μας που δουλεύουν χρόνια στην υπηρεσία είναι αποδεδειγμένα αναντικατάστατη.
Οι Δημοτικοί υπάλληλοι σε αυτές τις υπηρεσίες, έχουν αποδείξει, πολλές φορές , αν και απλήρωτοι ,ακόμα και αν ο μισθός τους μειώνεται καθημερινά , αν και οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ότι ποτέ δεν θα αφήσουν την πόλη τους , ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, βρώμικο ή χαλασμένο, σε αντίθεση με κάποιους άσχετους ξενόφερτους ή κακοπληρωμένους που κατά προσωπική βούληση προσλαμβάνει ο ιδιώτης εντολοδόχος , που αν δεν πληρωθούν ή αν για τον οποιονδήποτε λόγω κατέβουν σε απεργεία Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ ή οποιαδήποτε πόλη ΘΑ ΒΡΩΜΗΣΕΙ ή θα ριμάξει.
Αυτά τα θέματα τα παραλληλίζω και τα αναφέρω για να θυμηθούμε τον τρόπο και τον λόγο που έγινε ακόμη και η ανάθεση σε ιδιώτη της συλλογής και επεξεργασίας των απορριμάτων .
Έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν θέλετε ευθύνες διαχείρησης. Δώσατε την διαχείρηση των σκουπιδιών χωρίς να μας ρωτήσετε με το πρόσχημα ότι δεν σας αφήνουν να προσλάβετε άτομα . Σας έδωσαν ένα παραμυθάκι και απλά μας το διaβάσετε για να μας κοιμήσετε με σκοπό να πράξετε τα ακαταλόγιστα κατά του κοινού συμφέροντος.
Μα γιατί σας προσλάβαμε και σας πληρώνουμε τελικά ??? Για να μας κοροϊδεύετε και περνάτε τις γραμμές των νεοταξικών αφεντικών σας??? Έχετε καταλάβει ότι είστε υπάλληλοί μας και ότι έχετε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις βάση των υποσχέσεων που μας αραδιάζατε προεκλογικά????? Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι εμείς οι πολίτες αποφασίζουμε και όχι εσείς???
Για να καταλάβετε τι σημαίνει Ιδιωτικοποίηση Κοινοφελών Κρατικών & Δημοτικών Υπηρεσιών: Διάβασα ότι ο ιδιώτης ο οποίος ανέλαβε το έργο της καθαριότητας του Δήμου Θήρας δεν προσλαμβάνει άτομα άνω των πενήντα ετών, που κατά την γνώμη μου αυτοί χρειάζονται δουλειά και τα ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν . Σε αντίθετη περίπτωση πιστεύω ότι μια σωστή δημοτική αρχή (όχι η άχρηστη η δικιά σας ), θα υποστήριζε τους Δημότες του και θα προσλάμβανε αυτούς τους ανθρώπους. Ξέρουμε όλοι, ότι ο ιδιώτης θα δώσει δουλειά για ένα μισθό πέινας σε Σαντορινιούς συμπολίτες μας και ΑΝ είναι συμπολίτες μας και Έλληνες υπήκοοι αυτό δεν το ξέρουμε. Εσείς σε ερώτημα πολίτη και της αντιπολίτευσης στο στγκεκριμένο θέμα τηρήται την στάση της ΜΟΥΓΚΑΣ, απλά γιατί άλλα υποσχεθήκατε .
Μα αυτό τελικά που θέλατε το πετύχατε. Να κατεβάσετε τις μισθολογικές δαπάνες του Δήμου χωρίς να σκέπτεστε τους πολίτες αυτού του τόπου που χρόνια σας στήριζαν πολλές φορές απλήρωτοι αλλά σίγουρα όμως να έχετε λόγο στις προσλήψεις για τα ψηφοθηραϊκα σας συμφέροντα χωρίς κανείς να σας επιρίπτει ευθύνες .
Δυστυχώς και μεγάλο λάθος σας, πιστεύετε ότι εμας δεν μας πέφτει λόγος και νομίζετε ότι εσείς αποφασίζετε, πάντα πράττοντας με ύπουλο τρόπο και χωρίς την ενημέρωση των πολιτών , ΠΑΝΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ και με συμφωνίες προφανώς κάτω απ το τραπέζι.
Μα ξεχνάτε ότι εμείς πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε.
Διάβασα αυτό το απαράδεκτο , για την ενοικίαση του πάρκινγκ της Οίας σε ιδιώτη.
Με το νοσοκομείο Θήρας δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχετε στο μυαλό σας..
Ξέρουμε ότι ετοιμάζεστε να δώσετε το αεροδρόμιο.
Βλέπω Δήμαρχε με ποιον τρόπο χειρίζεσαι την χοροθέτηση χωματερής και προσωπικά μου γυρνάν τ άντερα απ τον τρόπο που κοροϊδεύεις σαν πολιτικάντζης τους πολίτες που σου εμπιστεύθηκαν την τύχη του νησιού τους. Θέλεις να είσαι καλός με όλους και αυτό δεν γίνεται. Κοροϊδεύεις τον κόσμο και δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη αλλά είναι και η γνώμη των περισσοτέρων Σαντορινιών. Κάτσε καλά λοιπόν και σεβάσου τους συμπολίτες σου για να σε ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λέγε την αλήθεια για το τι σχεδιάζεις και μη παίζεις μαζί μας γιατί στο τέλος θα βρεθείς ανεπανόρθωτα εκτεθημένος .

Εύχομαι κάποτε η διαχείρηση όλων των κοινοφελών υπηρεσιών όλων των Δήμων της Ελλάδος να επιστρέψουν ξανά στα χέρια των Δήμων και κοινοτήτων τους οποίους θα τους κυβερνούν ΑΞΙΟΙ άνθρωποι που θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν , και όχι σε ανθρώπους σαν και του λόγου σας που δεν θέλετε ευθύνες απλά γιατί δεν είσαστε άξιοι να τις αναλάβετε και γιατί τα συμφέροντα των εντελοδόχων σας δεν σας το επιτρέπουν . Μας Αποδεικνύετε καθημερινά ότι από το βήμα που σας δώσαμε εξυπηρετείται μόνο τα συμφέροντα των δικών σας και και όχι του τόπου .
Μαζευτείτε γιατί ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Π.Σ. Δελλαμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου