11 Νοε 2012

Που είναι τα βιολιά της Σαντορίνης .....ρε παιδιά???

Χωρίς βιολί, χωρίς κρασί, χωρίς πανήγυρη και χωρίς την κάθε λογής συμμετοχή όλων των κατοίκων του νησιού.... γίνεται ποτέ σωστή εορτοπανήγυρη στην Σαντορίνη??
ΟΧΙ δεν γίνεται.
Ας θυμηθούν κάποιοι τους παλιούς καιρούς και να μην πηγαίνουν μόνο όπου τους καλούν και τους χαρτζηλικώνουν. Στα πανηγύρια της Σαντορίνης όλοι οι καλοί χωράνε και ο καθένας όπως μπορεί συνεισφέρει.
Αυτά έχει γραμμένα η παράδοση και ας μην βλέπουμε μόνο μπροστά αλλά να ρίχνουμε  και καμιά ματιά πίσω. Έτσι θα γίνουμε καλύτεροι και για μας και τον τόπο μας.

2 σχόλια:

  1. την σαντορινη την γνωρισα το 1977 και σε πολλα πανηγυρια,παν εκεινα τα τρημερα του προφητη της παναγιας κλπ.τωρα κανενα μαγαζι δεν βαζει οργανα,γιατι με τον τουρισμο μαλλον το χρημα βγαινει πιο ευκολα.μονο οι συλογοι οτι κανουν.εχω πολλλες και καλες αναμνησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθανε να τα κονομάνε τα καλοκαίρια απ τους τουριστικούς γάμους οι οργανοπαίχτες μας και ξέχασαν την παράδοση που αυτή τους δίδαξε , αυτή τους έντυσε με την παραδοσική στολή και το τραγιασκάκι και τους έκανε γνωστούς και ξακουστούς και όπου γάμος η κοντήλω πρώτη. Έτσι είναι αυτά φίλε μου δυστυχώς, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή