15 Ιουλ 2010

Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού


Η Σαντορίνη είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι ξεχωρίζει για τη γαστρονομία της. Είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος γαστρονομικός προορισμός, που συνδυάζει την καλή και «τίμια» παραδοσιακή κουζίνα, με ένα ρεύμα εκσυγχρονισμού της σαντορινιάς και της ελληνικής κουζίνας βασισμένο στα τοπικά προϊόντα (τοματάκι, φάβα, άσπρη μελιτζάνα κλπ). Το διάσημο, ποιοτικό σαντορινιό κρασί συντελεί ουσιαστικά στη διαμόρφωση της μοναδικής στην Ελλάδα ολοκληρωμένης γαστρονομικής πρότασης σε επίπεδο προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα, δηλαδή στην παραπέρα καταξίωση της Σαντορίνης ως γαστρονομικού προορισμού και στη
διατήρηση και ενίσχυση του ρεύματος εκσυγχρονισμού, που σήμερα προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνεται στις 19-20 Ιουνίου 2010, γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο:

«Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού»

Πρόγραμμα

Σάββατο, 19/6/2010, στις 18.30, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φοινικιάς

- Ομιλίες
(Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ - Δημήτρης Κουνελάκης, Πρόεδρος Σεμέλη Οινοποιητική ΑΕ - Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, συνεργάτης Αγρόραμα - Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συγγραφέας-ερευνητής γαστρονομίας - Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Εστιάτορας, Εστιατόριο Σελήνη)
- Συζήτηση
- Διαγωνισμός τηγανίσματος τομακεφτέδων που θα συμμετέχουν γυναίκες της Σαντορίνης*
- Μαγείρεμα φάβας με παραδοσιακό τρόπο (όπως στα πανηγύρια)
- Γευστική δοκιμή φάβας παρασκευασμένης με εξελιγμένη συνταγή

* Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τηγανίσματος τοματοκεφτέδων:
Κοινότητα Οίας, κα Θεοδώρα Μπάμπα, τηλ  2286072000
Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Σαντορίνης, κος Ματθαίος Δημόπουλος, τηλ  6948590285
Ηλιότοπος, κα Γιώτα Αηδόνη, τηλ.  2286023670


Κυριακή, 20/6/2010, στις 11.00, στο εστιατόριο «Περιβόλι» στο Καμάρι (περιοχή ΑΒΙΣ)

Συνάντηση-συζήτηση, με θέμα την «επόμενη μέρα της γαστρονομικής Σαντορίνης», με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης και του κρασιού. Η συνάντηση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, τηλ  6977635027
Συνάντηση-συζήτηση, με θέμα την «επόμενη μέρα της γαστρονομικής Σαντορίνης», με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης και του κρασιού. Η συνάντηση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, τηλ  6977635027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου