Περισσότερα από το 70% των ελληνικών κρασιών που
εντάχθηκαν στο μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο έχουν κερδίσει
μετάλλια, με τη Νέα Ζηλανδία να κατέχει την κορυφή ακολουθούμενη από το
Ηνωμένο Βασίλειο.
Στα Decanter World Wine Awards 2012, για την όγδοη συνεχή φέτος χρονιά τους, οι δοκιμαστές πέρασαν από 14.119 κρασιά από όλο τον κόσμο, επιβραβεύοντας με τρία χρυσά τη Γαία Οινοποιητική στην Ελλάδα. Τρία άλλα οινοποιεία, Λυραράκη, Κτήμα Αργυρού και Κτήμα Γεροβασιλείου, επέστρεψαν επίσης με χρυσό.

'Η εγχώρια αγορά στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και οι εξαγωγές είναι υπ 'αριθμόν ένα προτεραιότητα', είπε ο Έλληνας συγγραφέας κρασιού και επικεφαλής για την Ελλάδα στα βραβεία, Νίκος Μάνεσης. 'Εδώ είναι που θα αναπτυχτούν τα ελληνικά κρασιά. Η Ελλάδα μπορεί να καίγεται, αλλά αμπελώνες της, όχι.'
Η Christelle Guibert, ο διευθύντρια γευσιγνωσίας των βραβείων, δήλωσε: 'Θεωρούμε ότι τα ελληνικά κρασιά να είναι ένα κομμάτι από ένα κρυφό πετράδι. Αυτό που είναι συναρπαστικό με αυτά τα κρασιά είναι ότι, όπως και με άλλες ανερχόμενες περιοχές επερχόμενο, όπως η Κροατία και η Σλοβενία, είναι οι γεμάτες χαρακτήρα γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών τους, οι οποίες κερδίζουν μετάλλια, όχι απλά τα καθημερινά σας Merlot και Pinot Grigio'.
Κρυφό πετράδι της περιοχής είναι μια ποικιλία σταφυλιών που ονομάζεται Ασύρτικο και ευρέως αναφέρεται ως 'Chablis της Ελλάδας'. Καλλιεργείται στο ηλιόλουστο νησί της Σαντορίνης και έχει μια 'πικάντικη, γεύση λεμονιού με πολλές μεταλλικές αποχρώσεις', σύμφωνα με την Emma Dawson, αγοραστή κρασιού της Marks & Spencer.
Η αλυσίδα λιανικής έχει μόλις ξεκινήσει μια σειρά κρασιών της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τέσσερα μπουκάλια από την Ελλάδα στα 13 που επέλεξε από τα 400 που δοκίμασε. Η σειρά περιλαμβάνει το βραβευμένο με ασημένιο μετάλλιο Ατλαντίς Σαντορίνη από την Agryros Estate στην τιμή των £ 10,49.
Πηγή: Guardian
Στα Decanter World Wine Awards 2012, για την όγδοη συνεχή φέτος χρονιά τους, οι δοκιμαστές πέρασαν από 14.119 κρασιά από όλο τον κόσμο, επιβραβεύοντας με τρία χρυσά τη Γαία Οινοποιητική στην Ελλάδα. Τρία άλλα οινοποιεία, Λυραράκη, Κτήμα Αργυρού και Κτήμα Γεροβασιλείου, επέστρεψαν επίσης με χρυσό.
'Η εγχώρια αγορά στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και οι εξαγωγές είναι υπ 'αριθμόν ένα προτεραιότητα', είπε ο Έλληνας συγγραφέας κρασιού και επικεφαλής για την Ελλάδα στα βραβεία, Νίκος Μάνεσης. 'Εδώ είναι που θα αναπτυχτούν τα ελληνικά κρασιά. Η Ελλάδα μπορεί να καίγεται, αλλά αμπελώνες της, όχι.'
Η Christelle Guibert, ο διευθύντρια γευσιγνωσίας των βραβείων, δήλωσε: 'Θεωρούμε ότι τα ελληνικά κρασιά να είναι ένα κομμάτι από ένα κρυφό πετράδι. Αυτό που είναι συναρπαστικό με αυτά τα κρασιά είναι ότι, όπως και με άλλες ανερχόμενες περιοχές επερχόμενο, όπως η Κροατία και η Σλοβενία, είναι οι γεμάτες χαρακτήρα γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών τους, οι οποίες κερδίζουν μετάλλια, όχι απλά τα καθημερινά σας Merlot και Pinot Grigio'.
Κρυφό πετράδι της περιοχής είναι μια ποικιλία σταφυλιών που ονομάζεται Ασύρτικο και ευρέως αναφέρεται ως 'Chablis της Ελλάδας'. Καλλιεργείται στο ηλιόλουστο νησί της Σαντορίνης και έχει μια 'πικάντικη, γεύση λεμονιού με πολλές μεταλλικές αποχρώσεις', σύμφωνα με την Emma Dawson, αγοραστή κρασιού της Marks & Spencer.
Η αλυσίδα λιανικής έχει μόλις ξεκινήσει μια σειρά κρασιών της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τέσσερα μπουκάλια από την Ελλάδα στα 13 που επέλεξε από τα 400 που δοκίμασε. Η σειρά περιλαμβάνει το βραβευμένο με ασημένιο μετάλλιο Ατλαντίς Σαντορίνη από την Agryros Estate στην τιμή των £ 10,49.
Πηγή: Guardian
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου